torstai 7. helmikuuta 2019

Minun makaroonilaatikkoni


Minun makaroonilaatikkoni


700 g jauhelihaa itse käytän aina nautaa tai poroa
2 parsakaalia
1 kukkakaali
4 kananmunaa
200 g fetaa
2 sipulia
1 dl kermaa myös maustetut kermat sopii hyvin
200 g juustoraastetta jos haluaa vaihtelua voi laittaa osan myös Aurajuustona

mausteeksi
suolaa ja pippuria


- Revi/ leikkaa parsa- ja kukkakaali sopiviksi suupaloiksi
- Keitä niitä vedessä n. 10 min (ei liian kypsiksi)
- Ruskista sipuleita pannulla öljyssä kevyesti.
  Lisää hieman vettä, että sipulit pehmenevät ja lisää kerma
- Murustele fetasipulin joukkoon
- Ruskista jauheliha eri pannulla ja mausta se pippurilla ja suolalla
- Yhdistä isoon uunivuokaan jauheliha, sipulifetaseos, kukka- ja parsakaalit ja sekoita
- Mausta koko seos pippurilla ja suolalla maun mukaan
- Riko sekaan 4 kananmunaa ja sekoita kaikki tasaiseksi, jolloin kananmunat sitovat koko ruoan
- Laita uuniin 20 minuutiksi 225 asteeseen
- Ota uunista ja lisää pinnalle juustoraaste
- Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi 225 asteeseen
- Anna vetäytyä hetki

Tarjoile herhepeston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti