torstai 7. helmikuuta 2019

Karjalanpaisti


Karjalanpaisti omalla tavalla

Nosta lihat ja vesi lämpiämään 2 tuntia ennen aloittamista jos mahdollista
n.600 g         luutonta naudanlapaa
n.600 g         possunniskaa
n.600 g         luullista karitsanlapaa/ tai lampaanlapaa

3kpl              isoa sipulia
4kpl              laakerinlehteä
3tl                 suolaa lisää oman maun mukaan
16kpl            kokonaista maustepippuria
10kpl            kokonaista valkopippuria
2kpl              porkkanaa viipailoituna
1kpl              pala lanttua kuutioina
7 dl               vettä
Leikkaa pois kaikki paksut kalvot ja näkyvä rasva ja pilko lihat tasakokoisiksi noin 2cmx2cm, mutta ei liian pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit kuuteen osaan. Heitä kaikki ainekset mausteineen haudutuspataan. Kaada vesi haudutuspataan ja laita kansi päälle.
Hauduta ensin 1 tunti isommalla teholla 220 astetta ja pienennä sitten lämpö 125 astetta ja anna hautua vähintään 8 tuntia.Yön yli on aika sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti