Ainekset:
8-10 annosta
1 pkt esim. Semper Toasty Vaalea
1 pkt esim. Semper Toasty Tumma
Kostutus:
2-3 dl vettä
½ gluteeniton liha- tai
kasvisliemikuutio
Täyte 1:
150 g palvikinkkua
150 g smetanaa tai creme fraichea
½ punainen paprika
½ ruukkua persiljaa
Täyte 2:
150 g maksamakkaraa
200 g sulatejuustoa
100 g maustekurkkua
(mustapippuria myllystä)
Pinnalle:
150-200 g majoneesia
200 g smetanaa
200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun:
muutama minikurkku
muutama miniluumutomaatti
herneenversoja
Teeppä näin:
-
Leikkaa leivistä reunat. Kiehauta neste ja liuota
joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä
Valmista täytteet.
-
Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon
smetana tai smetana. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
-
Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja
hienonnettua persiljaa.
Tarkista maku.
-
Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Hienonna
joukkoon maustekurkkua. Mausta halutessasi mustapippurilla.
-
Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.
-
Lado kerros tummia leipäviipaleita kolme tai neljä
leipää vieretysten.
-
Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.
-
Levitä päälle kerros vaaleita leipäviipaleita, kostuta
ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.
Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.
-
Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa
mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.
-
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tasoita tarvittaessa
reunat ja päädyt.
-
Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä
voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
-
Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla
minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.
Nosta tarjolle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti