Ainekset:
12
viipaletta gluteenitonta leipää
Täyte:
150
g lämminsavulohta
75
g kylmäsavulohta
½-1
rkl sitruunamehua
maun
mukaan tilliä
125
g ranskankermaa
200
g ruohosipulituorejuustoa
1/4
dl vispikermaa
mustapippurirouhetta
Kostutus:
kasvislientä
Koristelu:
200
g lohituorejuustoa
1
dl vispikermaa
50
g kylmäsavulohta
salaattia
kurkkua
tilliä
Teeppä
näin:
- Poista
lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi
paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa leivistä ohuelti reunat
pois.
-
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja kerma. Vatkaa kuohkeaksi
(n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja
pippuri.
- Nosta
kolme leipäviipaletta peräkkäin tarjoilualustalle. Levitä päälle 1/3 täytettä.
Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle leipäviipaleita,
kostuta ja täytä. Tee näin vielä yksi kerros.
- Kääri
kakku tiukasti kelmuun. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Jos haluat, voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Itse en tapaa painoa
laittaa.
- Vatkaa
kuorrutteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Tasoita kakun
reunat. Levitä päälle tasainen kerros tuorejuustoa. Pursota ylimääräinen juusto
kakun reunoille.
Koristele kakku tillillä salaatinlehdillä ja lohiruusukkeilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti