tiistai 5. joulukuuta 2017

Jauheliha-avokadotacot

- 400 g jauhelihaa (suosittelen hirven tai poron luomunautakin käy)
- tilkka kylmäpuristettua macadamiaöljyä ( saa olla muutakin)
- 1 ps valmista tacomausteseosta
- 1 dl lähdevettä
- 1 iso syöntikypsä avokado
- 1 lime
- 10 kpl tacokuoria gluteeniton
- 1 ½ dl mietoa salsa- tai taco-kastiketta
- 1 ½ dl mozzarellajuustoraastetta
viimeistele 150-200 g ranskankermaa
koristele komiasti korianterilla
 Tarkkana noiden valmis mausteseoksien ja taco kastikkeiden kanssa ettei ne ole täynnä kaikkea paskaa.. lue tuoteselosteet
1. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää tacomauste­seos ja vesi. Kuumenna niitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota liha kuorista lusikalla. Leikkaa avokado reiluiksi viipaleiksi. Purista viipaleille limetin mehua.
3. Jaa jauhelihaseos uunipellille aseteltujen tacokuorien sisään. Lisää pinnalle salsa- tai tacokastiketta ja avokadoviipaleet. Ripottele päälle juusto­raastetta.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
5. Viimeistele tacot ranskankermalla ja yrteillä. Kuorien kanssa voit tarjota raikkaan rapeaa salaattia.
* Täytetyt tacokuoret kruunaa pinnalla paahdettu avokadopala, joka antaa annokselle täyteläisyyttä. Kokoa ja paista annokset juuri ennen tarjoilua, niin pohjat säilyvät mukavan rapsakoina.
tällä ohjeella tulee n.10 kipaletta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti