torstai 20. joulukuuta 2012

Blinit ja mätiä

Ensimmäinen aalto: tehrään taikina

1 dl luontaisesti gluteiinittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
1 dl lähdevettä 2 dl luomukermaa
25 g hiivaa

Toinen aalto: sekoita hiiva haaleaan nesteeseen ja lisää loput aineet.
Kolmas aalto: anna taikinan hapantua 5-6 tuntia huoneen lämmössä.

3 dl luomumaitoa
1,5 tl ruususuolaa
0,5 dl luomuvoisulaa
2 keltuaista (erota valkuaiset talteen)(luomu munista)

Neljäs aalto:lisää taikinapohjaan kiehuva maito, keltuaiset, suola ja voisula.
Viires aalto:vaahrota valkuaiset ja nostele taikinaan.
Kuudes aalto: Paista blinit hyvällä lämmöllä voissa, välillä kääntäen, jotta pinta rapeutuu.

Tipsi eli vinnki: blinien lisukkeena tarjotaan muikun, kirjolohen tai mateen mätiä. Sopiva annos on 30 grammaa (2 rkl) lisänä smetanaa, hienoksi leikattua sipulia ja loraus voisulaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti