lauantai 15. joulukuuta 2012

Gluteeniton luomu Omenapiirakka


30 - 60 min
  
   
         Pohja:
100 g      Luomuvoita
3/4 dl      Luomu kookos sokeria (ei nostata verensokeria kuin normaali sokeri)
2½ dl      Gluteenitonta jauhoseosta(voi myös kokeilla kaura+perunajauho seosta)
1 kmv     1 luomu kananmunan valkuainen + 3 ruokalusikallista palmusokeria vaahdotettuna
2 rkl        Kylmää lähdevettä
   

         Täyte:
100 g      Mantelimassaa
5 - 6        Hapanta omenaa
3 rkl        Palmusokeria
½ tl         Aitoa vanilja jauhetta

Ensimmäinen vaihe:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vesi sen jälkeen nostele sekaan valkuaisvaahto.
Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Toinen vaihe:
Raasta mantelimassa karkealla raastinterällä ja levitä pohjalle.
Kuori omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Halkaise omenat kahtia ja viipaloi ne.
Asettele omenanpuolikkaat pohjalle ja ripottele fariinisokeria pinnalle.


Kolmas Vaihe:
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25 - 30 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


 Neljäs vaihe:
Kerää mainetta ja kunniaa ystäviltä ja tutuilta joille tarjoilet herkkua..

Kaikki tuotteet luomuna..

Jos epäonnistut yritä uudelleen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti