Ensimmäinen aalto: tehrään taikina
1 dl luontaisesti gluteiinittomia jauhoja
3 dl mantelijauhoja
1 dl lähdevettä
2 dl luomukermaa
25 g hiivaa
Toinen aalto: sekoita hiiva haaleaan nesteeseen ja lisää loput aineet.
Kolmas aalto: anna taikinan hapantua 5-6 tuntia huoneen lämmössä.
3 dl luomumaitoa
1,5 tl ruususuolaa
0,5 dl luomuvoisulaa
2 keltuaista (erota valkuaiset talteen)(luomu munista)
Neljäs aalto:lisää taikinapohjaan kiehuva maito, keltuaiset, suola ja voisula.
Viires aalto:vaahrota valkuaiset ja nostele taikinaan.
Kuudes aalto: Paista blinit hyvällä lämmöllä
voissa, välillä kääntäen, jotta pinta rapeutuu.
Tipsi eli vinnki: blinien lisukkeena tarjotaan muikun, kirjolohen tai mateen mätiä.
Sopiva annos on 30 grammaa (2 rkl) lisänä smetanaa, hienoksi leikattua
sipulia ja loraus voisulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti