keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Smetanakastikkeella varustettu hasselpähkinäleivos

 

Leivos:


120 g Tummaa luomusuklaata
100 g Luomuvoita
140 g Hasselpähkinäjauhetta
1,5 dl Palmusokeria
3 Luomu kananmunan keltuaista
3 Luomu kananmunan valkuaista

Täyte:

1 prk Smetanaa
2 rkl Kookossokeria
Luomumansikoita



Ensimmäinen vaihe:
Vaahdota voi ja sokeri lisää vaahtoon varovasti keltuaiset koko ajan sekoittaen.
Lisää seokseen hasselpähkinäjauhe. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.

Toinen vaihe:
Vatkaa suklaan sulaessa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää ensin sulanut suklaa taikinaan ja sen jälkeen nostele sekaan valkuaisvaahto.


Kolmas vaihe:
Aseta seokset muffinssivuokaan tai paperisiin leivosvuokiin ja paista 175 asteessa 15 minuuttia.


Neljäs vaihe:
Valmista kastike tällä välin ja varaa hieman kookossokeria koristeluun.


Viides vaihe:
Kastike valmistetaan vatkaamalla smetana ja kookossokeri yhteen.

Koristele leivokset mansikoilla ja mintunlehdillä.

Kuudes vaihe:
Kerää mainetta ja kunniaa ystäviltä ja tutuilta joille tarjoilet herkkua..

Kaikki tarvikkeet luomuna tietenkin
Näissä saattaa olla jotain kopioituja osioia mutta ei varmasti löydy kokkikirjoista samanlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti