sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Gluteenittomat mokkapalat

rojut:
4     luomumunaa
2 dl     intiaanisokeria
1 rkl     vaniljasokeria
3,5 dl     gluteenitonta jauhoseosta
1 dl     tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
2 tl     leivinjauhetta
1,5 dl     sulatettua luomuvoita
1,5 dl    luomumaitoa (jos haluat laktoosittoman käytä laktoositonta maitojuomaa)
kastike pintaan:
300 g     kaakaotomusokeria
1 rkl     vaniljasokeria
0,5 dl     kahvia
0,5 dl     sulatettua voita
pinnalle:
    nonparelleja tai karkkeja tai ei mitään

ohjeet:

101. Vatkaa vatkaa ja vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

202. Sekoita keskenään jauhoseos, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

303. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

404. Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai karkkeja tai jätät vaan ripottelematta silti hyvää tulee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti