sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Lohivoileipäkakku


1 tumma vuokaleipä 
1 vaalea vuokaleipä 

KOSTUTUS

noin 1 dl mietoa kalalientä 

TÄYTE

300 g perattua lämminsavulohta 
4 kovaksi keitettyä munaa 
2 dl pieniä tuorekurkkukuutioita 
3 rkl silputtua tilliä 
1 dl vaahdotettua kuohukermaa 
 suolaa, pippuria 

KUORRUTUS

200 g piparjuurituorejuustoa 
1 dl ranskankermaa 
1 dl kuohukermaa 

KORISTEEKSI

 mustaa tekokaviaaria 
 mätiä 
 ruohosipulia
  
 oliiveja
  
1. Leikkaa toisesta leivästä pitkittäin yksi viipale, toisesta kaksi viipaletta. Poista kuoret. Kostuta leivät kalaliemellä.
2. Hienonna savulohi silpuksi veitsellä. Hienonna munat haarukalla. Sekoita täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Pane alin leipäviipale kelmun päälle. Levitä pinnalle puolet täytteestä. Peitä leipäviipaleella ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen leipäviipale. Kääri kakku kelmuun ja pane päälle kevyt työlauta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (3 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kuohukerma. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
5. Koristele voileipäkakku mielesi mukaan juhlapöydän teeman mukaisesti. Koristeeksi sopivat esimerkiksi mäti, tekokaviaari, oliivit ja ruohosipulisilppu, tai lohiruusukkeet, katkaravut, keitetyt kananmunat ja tilli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti