1 tumma vuokaleipä
1 vaalea vuokaleipä
KOSTUTUS
noin 1 dl mietoa kalalientä
TÄYTE
300 g perattua lämminsavulohta
4 kovaksi keitettyä munaa
2 dl pieniä tuorekurkkukuutioita
3 rkl silputtua tilliä
1 dl vaahdotettua kuohukermaa
suolaa, pippuria
KUORRUTUS
200 g piparjuurituorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
KORISTEEKSI
mustaa tekokaviaaria
mätiä
ruohosipulia
oliiveja
oliiveja
1. Leikkaa toisesta leivästä pitkittäin yksi viipale, toisesta kaksi viipaletta. Poista kuoret. Kostuta leivät kalaliemellä.
2.
Hienonna savulohi silpuksi veitsellä. Hienonna munat haarukalla.
Sekoita täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
mausteita.
3.
Pane alin leipäviipale kelmun päälle. Levitä pinnalle puolet
täytteestä. Peitä leipäviipaleella ja levitä sen päälle loput
täytteestä. Nosta päälle viimeinen leipäviipale. Kääri kakku kelmuun ja
pane päälle kevyt työlauta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4.
Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (3 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita
joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kuohukerma. Levitä kuorrutus kakun
pinnalle ja reunoille.
5.
Koristele voileipäkakku mielesi mukaan juhlapöydän teeman mukaisesti.
Koristeeksi sopivat esimerkiksi mäti, tekokaviaari, oliivit ja
ruohosipulisilppu, tai lohiruusukkeet, katkaravut, keitetyt kananmunat
ja tilli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti