sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Raparperi-mansikkakiisseli



Raparperi ja mansikka on satokauden pättäjäisten yleellinen herkku tai loppukesän ihana piristys.


Kiisselin voi tehdä rakenteeltaan sileän tasaiseksi tai voi myös jättää sekaan sattumiakin.
Sileässä versiossa raparpereja ei tarvitse välttämättä vispata hajalle eikä mansikoita soseuttaa.



  • 0.9  l lähdevettä (+ 1dl perunajauhosuurukseen)
  • 5 dl raparperinpaloja ohuiksi leikattuja
  • 5 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1,5 dl intiaanisokeria (2dl tulee vähän makeampaan makuun kiisseli)


Jos käytät pakastettuja mansikoita, sulata ne ja soseuta sauvasekoittimella. Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, kaada sekaan pilkottu raparperi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät, tähän menee kymmenisen minuuttia. Kun raparperit ovat pehmenneet, sekoita keitosta vispilällä kunnes pehmeät raparperit hajoavat.

Tee perunajauhosuurus sekoittamalla 4 rkl perunajauhoa ja vesitilkka tasaiseksi liemeksi. Tämä onnistuu hyvin vaikkapa pienessä kannellisessa astiassa: laita vesi ja perunajauho kippoon, kansi päälle ja ravista tasaiseksi. Kaada perunajauholiemi kuumaan kiisselipohjaan tasaisena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiisseli saa pulpahtaa pari kertaa. Kun kiisseli on paksuuntunut, ota kiisseli levyltä ja kaada sekaan mansikkasose. Sekoita vispilällä tasaiseksi kattilan pohjaa myöten. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaikka kermavaahdolla höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti