sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Skottilainen karviaismarmeladi




Mahtava, vivahteikas, tyylikäs? vai kaikkea sitä..


2l karviaisia

1dl lähdevesi

6-7dl luomuruokosokeri sopii myös kookos- ja palmusokeri

1dl giniä

hyytelöintiainetta sopivasti

Huuhdo ja valuta marjat.

 

Poista kannat ja kukkapesät.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää marjat

 

5 minuutiksi veteen kiehumaan.

 

Soseuta ne tehosekoittimella ja lisää sokeri.

Jatka keittämistä 5 minuuttia ja höötelöintiaine 

pakkauksen ohjeen mukaisesti.

 

Nosta kattila liedeltä kerää pinnalle 

muodostunut vaahto pois ja lisää gini 

hieman jäähtyneen seoksen joukkoon.

 

Pakkaa marmeladi kuumiin tölkkeihin, 

sulje ne tiiviisti ja säilytä viileässä.

Sopii hyvin lahjaksi ja liharuokien kanssa nautittavaksi. Voi myös antaa lahjana jos lahjan saaja on sitä sorttia jolle näin hieanon lahjan voi antaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti