sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Lammaskaali - Aatelisten ruokaa vai herkkuruokien aatelia?


noin kuudelle

- Noin 1 kilo luomulampaan paistia tai kylkeä

- 600 - 750g luomukaalia

- 2 luomusipulia voi laittaa esim. toisen punasipulina

- 2-3 luomuporkkanaa melko kookasta

 - 1litra lähdevettä

- valkosipuli

- 1-3 laakerinlehteä

- ruususuolaa noin 1½ - 2 tl pippuria hyppysellinen tietysti oman maun mukaan

- kuivattua meiramia

mausteet myös luomuna niitä saa esim. https://www.hyvinvoinnin.fi/urtekram-luomumausteet


Tehdään lihaliemi:

Leikkaa lihat luista laita luut kiehumaan 1 litraan lähdevettä lisää sekaan 1tl suolaa ja hyppysellinen pippuria sekä yksi sipuli valkosipuli porkkana paloiteltuna. Kiuhuta noin tunti normikattilassa tai painekeittimessä 25min. Siivilöi ja ota liemi talteen.

 

Muuta puuhastelua: 

Kun luut kiehuvat on aikaa pilkkoa ja kuullottaa toine sipuli. Lihat on hyvä pilkkoa ja ruskistaa kevyesti pannulla.

Lisää kuullotettu sipuli, lihat, sipuli, porkkana ½ -1tl suolaa ja hyppysellinen pippuria tietysti oman maun mukaan.

Kaali on suikaloitava rittäin ohuiksi siivuiksi ja tasaisiksi siivuiksi että se kypsyy tasaisesti ja suhteellisen nopeasti.

Lisää pataan kerroksittain kaalia, lihaa, sipulia, porkkana ja mausta aina joka kerros kevyesti meiramilla.

 

Lopuksi:

Kaada lihalientä kaalin ja lihojen päälle niin että ne peittyy

Laita uuni 200C ja pidä lammaskaalia noin 20min ja sen jälkeen laske lämpötila noin 150C ja anna hautua noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti