lauantai 22. kesäkuuta 2019

Gluteeniton lohivoileipäkakku







Ainekset:

12 viipaletta gluteenitonta leipää
Täyte:
150 g lämminsavulohta
75 g kylmäsavulohta
½-1 rkl sitruunamehua
maun mukaan tilliä
125 g ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1/4 dl vispikermaa
mustapippurirouhetta
Kostutus:
kasvislientä
Koristelu:
200 g lohituorejuustoa
1 dl vispikermaa
50 g kylmäsavulohta
salaattia
kurkkua
tilliä

Teeppä näin:
-       Poista lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois.
-       Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja kerma. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippuri.
-       Nosta kolme leipäviipaletta peräkkäin tarjoilualustalle. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle leipäviipaleita, kostuta ja täytä. Tee näin vielä yksi kerros.
-       Kääri kakku tiukasti kelmuun. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Jos haluat, voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Itse en tapaa painoa laittaa.
-       Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Tasoita kakun reunat. Levitä päälle tasainen kerros tuorejuustoa. Pursota ylimääräinen juusto kakun reunoille.


Koristele kakku tillillä salaatinlehdillä ja lohiruusukkeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti