lauantai 22. kesäkuuta 2019

Gluteeniton voileipäkakku


Ainekset:
8-10 annosta
1 pkt esim. Semper Toasty Vaalea
1 pkt esim. Semper Toasty Tumma
Kostutus:
2-3 dl vettä
½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1:
150 g palvikinkkua
150 g smetanaa tai creme fraichea
½ punainen paprika
½ ruukkua persiljaa
Täyte 2:
150 g maksamakkaraa
200 g sulatejuustoa
100 g maustekurkkua
(mustapippuria myllystä)
Pinnalle:
150-200 g majoneesia
200 g smetanaa
200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun:
muutama minikurkku
muutama miniluumutomaatti
herneenversoja
Teeppä näin:
-       Leikkaa leivistä reunat. Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä
Valmista täytteet.
-       Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon smetana tai smetana. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
-       Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa.
Tarkista maku.
-       Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Hienonna joukkoon maustekurkkua. Mausta halutessasi mustapippurilla.
-        
Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.
-       Lado kerros tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten.
-       Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.
-       Levitä päälle kerros vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.
Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.
-       Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.
-       Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.

-       Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille.

-       Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.

Nosta tarjolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti